Det perfekte naturfotografi

lkm4

Et naturfotografi fanger essensen af det omgivende landskab og videregiver stemningen i det øjeblik, som billedet bliver taget. Det lader beskueren suge ind i landskabet, så han føler, at han næsten selv er tilstede.

Det er ikke kun fantastisk at se det endelige resultat, når man har taget et godt naturfotografi, men det er også en mindeværdig oplevelse at tage det. Det er et eventyr, som man begiver sig ud på hver gang for at få det helt rigtige billede.

Læs med her og få gode tips til hvordan du kan skabe det helt perfekte naturbillede.

oppefra

Vælg den rigtige setting

Det allervigtigste er at gøre sig tanker omkring, hvad du gerne vil have ud naturbilledet. Hvad vil du vise? 

Hvis det skal være noget stort og voldsomt, kan det være, at du skal en tur ud til Vesterhavet. Her er der bølger, kraftige vinde og storslåede vidder.

Hvis du derimod hellere vil have et dybt, tankevækkende og mystisk billede, kan en skov være det rigtige sted at skabe denne stemning.

Jo mere du har tænkt over hvilken stemning, du ønsker dit billede skal skabe, desto mere sandsynligt vil det være, at billedet rammer netop det. Det skal selvfølgelig også være praktisk muligt for dig at komme ud til et sted, hvor du kan skabe billedet. Hvis du drømmer om at tage et billede af et bjerg, men bor i Danmark, skaber det udfordringer. Det er ikke umuligt, men det kræver flere ressourcer og forberedelse.

Hav udstyret i orden

Et naturfotografi kan kræve meget mere udstyr end et portrætfotografi i et studie. Hvis du skal ind i en dyb skov eller ud på udfordrende klipper, bliver du også nødt til at overveje sikkerheden i det.

Mange smukke fotografier bliver taget til havs og er en måde, hvor du virkelig kan skabe et billede med naturelementerne i fokus. Dette kræver udstyr i form af en kajak eller lignende, samt eventuel våddragt, redningsvest og andet sikkerhedsudstyr.

Fotoudstyret skal kunne holde til naturens omskiftelige luner. Hvis kameraet går i stykker allerede inden, du er kommet ud til din destination, vil du aldrig få det perfekte naturfotografi. Forberedelse er nøgleordet, og hvis den ikke er i orden, vil du aldrig kunne skabe det perfekte motiv.

billede

Det rette perspektiv gør den store forskel

Udover den rigtige setting og udstyr bør du tænke over, hvilket perspektiv billedet skal have. Skal billedet tages i et frø- eller fugleperspektiv? Eller ønsker du et nærbillede af f.eks. en smuk plante? Det kan også være, at du hellere vil have et landskabsperspektiv, hvor du får store dele af naturen med. Uanset hvilket perspektiv du vælger, vil det udtrykke noget forskelligt.

Nærbilleder er meget brugte, når der tages naturbilleder, da det kan vise det smukke og enkle i naturens detaljer. Det kan også være spændende at arbejde med skarpheden af forskellige detaljer. Du kan eksempelvis gøre særlige elementer i fotografiet skarpe for at flytte fokus herhen. På den måde viser du beskueren, hvad du synes er det særlige netop på dette naturfotografi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *