Book den rette fotograf til dit arrangement

lkm4

Hvis du skal stå i spidsen for et arrangement inden så længe, kan det være, du har brug for at hyre en fotograf, som kan forevige dagen.

Du kan sagtens selv vælge at tage billeder i løbet af dagen, og dine gæster har også alle mobiltelefoner på sig, der kan hjælpe med at gøre det samme. Men det bliver bare en anden kvalitet og et andet stykke håndværk, hvis du hyrer en professionel til at tage billeder til dit arrangement.

Husk at booke i god tid

Når du skal bruge en fotograf, er det en rigtig god idé at booke vedkommende i god tid, så du er sikker på, at fotografen har tid på den dag.

Har du eksempelvis fastsat en bryllypsdato, er det vigtigt at få hyret fotografen til den dag, inden der bliver sendt bud efter ham andetsteds fra.

Ved at booke fotografen i god tid har du ro i maven og skal ikke gå og bekymre dig om, hvorvidt der er andre, der godt kunne bruge fotografen på den samme dato som dig selv.

Se fotografens tidligere arbejde

Inden du booker din fotograf er det dog klogt altid at kigge på fotografens tidligere arbejde. Hyr aldrig en fotograf uden at se, hvad vedkommende har præsteret at knipse til tidligere arrangementer.

Fotografer kan godt bruge forskellige stilarter, så for at være sikker på, at I er på samme bølgelængde, kan du se, hvordan fotografen har båret sig ad ved tidligere jobs.

Stort set fotografer har billeder fra tidligere jobs liggende frit tilgængelige på deres hjemmeside eller Facebook side. Har du fundet en fotograf uden billeder, kan du spørge, om han ikke kan fremsende dig nogle eksempler på hans arbejde.

Få den samlede pris

Når du booker en fotograf, skal du være opmærksom på, hvor meget det koster i det hele med alt medregnet. Der er mange småting, du kan ende med at betale ekstra for, og derfor er klogt at have styr på de priser, inden arrangementet står for døren.

Hvor meget skal fotografen have for kørsel?

Hvor mange billeder modtager du, og hvad koster det at få sendt flere billeder?

Koster det penge at få redigeret billederne?

Kan fotografen leverer fotos udprintet og med tilhørende ramme?

Hvad hvis du skal have flere kopier af et billede?

Alle disse ting koster typisk ekstra hos en fotograf, og derfor er det en god idé at tage et kig på prislisten, inden du bare går i gang med at bestille, da hver eneste ting kan stå dig i relativt mange penge.

kamera

Lav en skriftlig aftale

Det er også altid en god idé at lave en skriftlig aftale med fotografen, så der ikke er nogen af jer, der er i tvivl om, hvad der forventes af dagens arbejde.

Her er det eksempelvis godt at inkludere ting som mødested, tidspunkt, hvor mange timer der skal tages billeder, restriktioner på billeder, pris osv.

Det behøver ikke at være en decideret kontrakt, men det er bare rart at have det stående på eksempelvis en mail, så I begge har set og godkendt forholdene.

Har du eksempelvis foretaget bookingen over telefon, er det godt at følge op med en mail, hvor det hele også står på skrift. På den måde ender det ikke med, at fotografen bliver i tvivl om, hvilken adresse han skal møde op på, på selve dagen.

Sørg for at hyre en professionel

Hvis du vil være sikker på, at det arbejde, der bliver lavet, er ordentligt, og at billederne er af en høj kvalitet, er det en rigtig god idé at kaste dine penge efter en professionel fotograf, som har styr på tingene, og som ved hvad han laver.

Der er mange amatørfotografer, der også tjener lidt ekstra ved siden af deres almindelige jobs ved at tage billeder engang imellem. Men her er du ikke altid sikker på, hvad du får.

En professionel fotograf har typisk mange års erfaring på bagen. Derudover har han gerne alt det rette udstyr, der er brug for på sådan en speciel dag. Han har styr på lyssætningen, og medbringer selv alt det udstyr, han kan få brug for.

En dygtig fotograf koster penge

Kvalitet koster penge. Så hvis du skal hyre en god og kvalitetsbevidst fotograf, skal du være forberedt på, at det koster dig mere end at hive fat i en studerende med et halvdyrt kamera.

Er det en speciel dag, og vil du være sikker på, at de billeder, der bliver taget, er af den bedste kvalitet, skal du ikke spare på pengene, når du skal hyre din fotograf.

Selvom det kan virke som mange penge at bruge på det ene punkt i budgettet, vil du ærgre dig så meget bagefter, hvis du vælger at spare på denne post, da resultatet bare ikke bliver det samme i sidste ende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *